Care este

Posted: martie 7, 2011 in Aberatiile Punctului

Porumbeii de ieri s-au încăpățânat să îmi țină companie până către seară, când au venit la pervazul geamului de la camera mea. Unul dintre ei vroia sa intre în dormitor. S-a izbit de câteva ori în geam. Chiar îmi părea rău de acuma, era atât de agitat. De când stau aici, în atâția ani, nu am pățit niciodată așa ceva. Adică, porumbei au mai trecut prin zonă, dar să se zbuciume într-așa un hal, categoric nu. Cine știe ce i s-a părut lui, sărmanul. Aș fi deschis fereastra să văd ce face. Dar m-am gândit că o să îl sperii și mai tare și poate, dacă intră, nu o să mai reușesc să îl prind. A plecat într-un final.

De câteva zile sunt ireal de calmă. Prea liniștită, aș zice. Și, totuși, visez urât noaptea. Azi dimineață m-am trezit speriată de-a dreptul, și foarte rar mi se întâmplă lucrul ăsta. Cred că zboară prin aerul pe care îl respir cam multă energie negativă, care îmi face rău. Deși pare aberant, tensiunea dintr-un loc te apasă într-un anume fel, te descumpănește. Tocmai de aceea, vreau să plec acasă. Măcar pentru câteva zile. Și asta o să se întâmple cât de curând. Acolo îmi pun întotdeauna gândurile în ordine, îmi încarc bateriile, mă relaxez.

Azi a fost baba mea. Acasă a nins întruna. Aici a fost soare, mai apoi nori, vânt nebun și acum observ niște fulgișori răzleți la lumina becului din fața blocului. O să am un an cu de toate, dacă e să mă iau după tradiție. Un singur lucru mă rog, lucru pe care mi l-am dorit și anul trecut pe vremea asta: să nu fiu la fel de tăioasă ca vântul. Și să nu am sufletul rece ca temperatura de afară. Restul se mai poate face. Cu calmitate, răbdare și încredere. Am început să fiu mai concesivă. Cu mine și cu ceilalți. Pe cuvânt, e ceva de admirat. Până la urmă, tot despre mine a fost. Eu, care este.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s