Cu ochelari la ochi

Posted: martie 6, 2011 in Aberatiile Punctului
Etichete:, , , ,

Niciodată nu am știut cum e să aștepți, cu nerăbdare, să-ți bei cafeaua de dimineață. Să simți aroma ei și să o savurezi până la ultima picătură. Să te lungești la palavre și să îți mai torni o ceașcă. Eventual cu lapte. Nu am băut niciodată cafea. Am gustat de două sau trei ori. Atât. Înghițituri mici. Și m-am strâmbat de fiecare dată. Nu îmi place mirosul. Iar gustul nici atât. Nu înțeleg cum te poate stimula, cum îți dă putere. Și nu pricep nici de ce unii oameni spun că, dacă nu beau o cafea pe zi, îi doare capul și nu sunt buni de nimic. E atât de bună cafeaua? O fi unul dintre ”lucrurile alea simple”, pe care eu nu știu să le apreciez? Habar n-am. Și nici nu vreau să experimentez. Adică, poate, aș face-o și pe asta. Doar că nu acum.

Dintotdeauna mi-a plăcut ceaiul. Mai puțin ăla granulat. Mi se pare o porcărie care are gust oribil. Și, pe deasupra, îți mai lasă și un fel de jigăraie pe gât. Ador plantele pe care trebuie să le lași la infuzat. Au o aromă de nedescris și un gust pe măsură. Ce-am mai băut si merită? Ceaiul verde cu iasomie, Rooibos cu vanilie și Kiwi cu Guarana. Defapt, orice fel de ceai merită măcar gustat. Care-i cel mai puțin băubil? Ăla de ceapă. Așa am auzit, nu am băut niciodată. Am să o fac, totuși. Doar că nu acum.

Astăzi am gătit și am avut o surpriză plăcută. Doi porumbei. Care au stat la geam, fără să se sperie, atât cât am stat și eu în bucătărie. S-au uitat la mine, eu m-am uitat la ei. Mi-au umplut ziua de fericire. Un lucru atât de simplu. Pe care, în sfârșit, am știut să îl apreciez. Azi e despre mine. Cu ochelari la ochi, cum zice piesa.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s