Vrei soare, ploaie îți dau…la la la

Posted: aprilie 6, 2010 in Aberatiile Punctului

Am fost în Brugges și în Oostende. Două orașe absolut superbe. Mult prea aglomerate pentru gusturile mele, cu o mulțime de magazine de ciocolată și fabrici de bere. Cu catedrale imense și clădiri impunătoare, cu căsuțe din cărămidă și multe multe spații verzi. Cu râuri și poduri, mare și plajă.

Singura dezamăgire a fost că a început să plouă imediat cum am coborât din tren. După ce am vizitat centrul istoric  din Brugges cu umbrelele deschise, cu un ghid în vârstă, care a vorbit necontenit dar care avea carismă, s-a oprit ploaia. A fost frig și urât, obositor, stresant, iar norii nu au dispărut decât spre seară. Mă gândeam că un asemenea oraș frumos nu merită atâția stropi de apă, pentru că îl face să pară trist, vechi și ramolit. În Oostende nu ne-am putut bucura de mare decât 5 minute amărâte, pe care le-am urât. Era o ceață densă, un vânt care îți tăia respirația și un nisip îmbibat cu apă. M-am ales doar cu două scoicuțe pe care le-am luat la repezeală, pentru că nu mai suportam frigul și curentul.

Am cunoscut oameni noi, care mi-au plăcut. Mi-am schimbat oarecum părerea despre tinerii belgieni, pentru că s-au purtat cu noi foarte bine, ne-au făcut de mâncare și ne-au dat de băut, au râs, au dansat. Tot ce am vrut a fost puțin soare…care a venit după ce am plecat de pe plajă 🙂

Iar marea să fie murdară…


Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s