Am băncuța mea, sunt tocilar!

Posted: martie 17, 2010 in Liege
Etichete:, , ,

Am aflat mai multe lucruri care m-au frapat și m-au făcut să și râd în același timp. Să vă povestesc:

 În primul rând, am descoperit că mă așez de fiecare dată pe rândul tocilarilor în clasă :). Colegii mei se așează pe rânduri, în funcție de niște ierarhii bine stabilite. Astfel, te poți încadra în: grupul culților, a tocilarilor, a petrecăreților, a jurnaliștilor, etc, etc. Abia acum înțeleg de ce nu vorbea aproape nimeni cu mine :).

Al doilea lucru, care continuă să mă dezguste este că, mirobolanta petrecere a studenților din Liege continuă inclusiv astăzi. În concluzie, vă puteți închipui cum umblă pe străzi tinerii aștia destrăbălați, murdari, beți. Și ce lovitură au dat magazinele, pentru că și-au golit stocurile de băutură. Dizgrațios.  

* Completez postul pentru că, în seara asta, la o masă în stil oriental la care am fost invitată, s-a discutat despre comportamentul imoral pe care l-au avut studenții belgieni de-a lungul celor trei zile de Saint Tore. Astăzi, în ultima zi de desfrâu, s-au adunat în campus studenți de prin toate părțile Belgiei pentru a se tăvăli în noroi ca porcii. Și, de ar fi fost vorba numai despre noroi, treaba s-ar fi terminat cât de cât elegant. Cireașa de pe tort au fost veterinarii, care, din prea mult amor pentru neprețuita viitoare meserie, au inaugurat groapa cu balegă de vacă. Grațios ar fi fost dacă s-ar fi tăvălit doar ei în groapa respectivă. Dar, în inconștiența lor și aburiți de alcool, la fiecare trei minute, au umplut pahare cu balegă și au aruncat în stânga și-n dreapta, fără să le pese. Asta chiar mi se pare grosolan. De-a dreptul grosolan.

Am descoperit singurul Mall din Liege. Și, spre surprinderea mea, există  și magazine care au prețuri mai mici decât în oraș. Belgienii au mai multe centre comerciale, pe care le numesc Galerii. Nu e de mirare, pentru că roiesc cât e ziua de lungă printre standuri și prin magazine ca niște șoareci. Mereu grăbiți, mereu nearanjați. Concluzia: au bani, dar nu știu să-i folosească.

Cam atât. Deocamdată.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s