– și +

Posted: martie 10, 2010 in Liege

Aseară am fost la teatru. Defapt, era o trupă de improvizație care trebuia să pună în scenă ceea ce scrisesem noi, toți spectatorii, înainte de intrarea în sală. Și au jucat extraordinar, indiferent că au trebuit să inventeze situații în care:  „femeia mea s-a transformat într-o femeie preistorică”, „păsările zboară către cer”,  „cerul e albastru, marea e verde” sau  „eu, stresat? niciodată!”.

 Ceea ce m-a demoralizat a fost că, de-a lungul schimonoselilor lor, nu am înțeles decît puține replici. Deși am râs mult, din cauza gesticulației și a fețelor pe care le făceau. Și m-am simțit bine pentru că banii, cei 8 euro pe care i-am plătit pentru bilet, vor ajuta la reconstruirea Universității din Haiti.

Îmi place că cei din Liege se implică în fel de fel de activități, unele mai caritabile decât altele. Și că au mereu câte ceva de făcut. Cu două seri înainte am văzut Ultimul Godot a lui Matei Vișniec și am ascultat muzică românească din folclor. Am apreciat foarte mult și această activitate extra.

Ceea ce îmi displace este faptul că simt că nu evoluez pe plan profesional aici. Nu pot să fac nici un fel de practică, nu mi se permite să urmez anumite cursuri doar pentru că sunt Erasmus și profesorii nu acceptă și cursurile pe care le am sunt de la Comunicare și de la Economie. Deci, nu de la Jurnalism. Încă nu pot să înțeleg pentru ce se semnează unele parteneriate între Universitatea noastră și altele din străinătate. Chiar nu.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s